Bojovnice Jackie

2DČT/AT15
Premiéra:0. 0000
Délka:93 minut
Žánr:Dokument

Koupit vstupenky a více o filmu

„Stáří je nevyhnutelné, smrt je nevyhnutelná, utrpení ne.“ Jacqueline je svérázná žena bojující za právo na eutanazii. Jackiin syn se rozhodne dokumentovat její život od chvíle, kdy matka v televizním interview ohlásí datum své plánované smrti.

Jackie vypadá skvěle. Až na třes rukou ji netrápí žádné viditelné potíže spojené s věkem. Přesto se v 76 letech rozhodla, že o dva roky později dobrovolně zemře. Její život se podle ní naplnil a nemá smysl čekat, až se ozvou zdravotní problémy a ona se stane pro své blízké přítěží. Jak se klíčové datum blíží, Jackie začíná pochybovat. Hledá smysl závěrečné fáze života a téma smrti je pro ni bytostnou otázkou svobody. Film se bez patosu vine kolem témat, jako je osamělost a melancholie lidí v pokročilém věku, a přináší působivý důkaz, že lidská duše na rozdíl od těla nestárne.

ENGLISH

"Old age is inevitable, death is inevitable, suffering is not." Jacqueline is a quirky woman fighting for the right to euthanasia. Jackieinsyn decides to document her life from the moment her mother announces the date of her planned death in a television interview.

Jackie looks great. Except for hand tremors, she is not troubled by any visible problems associated with the candle. Nevertheless, at the age of 76, she decided to die voluntarily two years later. According to her, her life has been fulfilled and there is no point in waiting for health problems to arise and she becomes a burden to her loved ones. As the key date approaches, Jackie begins to have doubts. She is looking for the meaning of the final phase of life, and the topic of death is for her an essential question of freedom. The film meanders without pathos around themes such as the loneliness and melancholy of people in advanced age, and provides compelling evidence that the human soul, unlike the body, does not age.

Fotogalerie

Najděte svoji akci