Všichni lidé budou bratři

2DAT
Premiéra:0. 0000
Délka:116 minut
Žánr:Dokument

Koupit vstupenky a více o filmu

Skupina syrských umělkyň se rozhodla vytvořit na základě autentických výpovědí divadelní představení, které má upozornit na patriarchální násilí v tamější společnosti.

Ve druhé polovině šedesátých let se Alexander Dubček stal zosobněním „socialismu s lidskou tváří“, symbolem a svého druhu modlou. Režisér Robert Kirchhoff se s nadhledem pouští do jeho demystifikace. Cestuje po Evropě i mimo ni, navštěvuje místa spjatá s Dubčekovým životem a setkává se s lidmi, kteří k němu měli blízko. Pásmo archivních záběrů a situačních zastavení představuje populárního politika v různých životních etapách a rolích. Od jeho dětství v Kyrgyzstánu přes měsíce největší slávy během pražského jara až po znovuzrození ve vzpomínkách a interpretacích těch, kdo ho obdivují nebo které zklamal.

ENGLISH

A group of Syrian women artists decided to create a theatrical performance based on authentic statements to draw attention to patriarchal violence in the local society.

In the second half of the sixties, Alexander Dubček became the personification of "socialism with a human face", a symbol and an idol of sorts. Director Robert Kirchhoff sets out to demystify it with insight. He travels around Europe and beyond, visits places connected with Dubček's life and meets people who were close to him. A range of archival footage and stills presents the popular politician in various life stages and roles. From his childhood in Kyrgyzstan, through his months of glory during the Prague Spring, to his rebirth in the memories and interpretations of those who admire or disappoint him.

Fotogalerie

Najděte svoji akci