Sorry, Not Sorry

2DČT15
Premiéra:0. 0000
Délka:90 minut
Žánr:Dokument

Koupit vvstupenky a více o filmu

Učínkují:

Michael Ian Black, Aida Rodriguez, Louis C.K.

V roce 2017 se na titulní stránce deníku New York Times objevil článek, který vinil vlivného komika Louise C.K. ze série sexuálních napadení. Místo aby byly podniknuty potřebné právní kroky, ze svědectví žen se stal materiál pro další stand-up komiky a Louis C.K. se beztrestně vrátil na scénu.

Celosvětové hnutí #MeToo se stalo platformou pro otevírání tématu sexuálního obtěžování a násilí. Proti Louisovi C.K. svědčilo několik jeho kolegyň komiček a chvíli se zdálo, že Louisova kariéra půjde pod tíhou důkazů ke dnu. Opak byl však pravdou. Ve světě showbyznysu totiž nerozhoduje spravedlnost, ale publikum. A tak se C.K. zcela nečekaně po devíti měsících od svého obvinění vrací zpátky na pódia a se svou novou show vyhrává Grammy za nejlepší komediální výstup. Jako odpověď na tenhle špatný vtip se formuje hnutí komiček, které se rozhodly odejít z filmového průmyslu, protože nechtějí sdílet prostor s někým, kdo nerespektuje jejich práva ani je samotné.

ENGLISH

They act:

Michael Ian Black, Aida Rodriguez, Louis C.K.

In 2017, a New York Times front-page article accused influential comedian Louis C.K. from a series of sexual assaults. Instead of taking the necessary legal action, the women's testimony became material for other stand-up comedians and Louis C.K. returned to the scene with impunity.

The global #MeToo movement has become a platform for opening up about sexual harassment and violence. Against Louis C.K. several of his fellow comedians testified, and for a while it seemed that Louis' career would sink under the weight of the evidence. However, the opposite was true. In the world of show business, it is not justice that decides, but the audience. And so C.K. quite unexpectedly, nine months after his accusation, he returns to the stage and wins a Grammy for the best comedy performance with his new show. In response to this bad joke, a movement of female comedians is forming who have decided to leave the film industry because they don't want to share space with someone who doesn't respect their rights or themselves.

Fotogalerie

Najděte svoji akci