Únos nevěsty

ČT/AT15
Premiéra:0. 0000
Délka:80 minut
Žánr:Drama

Koupit vstupenky a více o filmu

Každou hodinu je v Kyrgyzstánu unesena a násilím donucena ke svatbě jedna žena. Film je rekonstrukcí mrazivé reality, která se odehrává před zraky místního obyvatelstva.

Umut je veselá mladá žena, která pracuje jako zdravotní asistentka a sní o tom, že se stane certifikovanou zdravotní sestrou. Kromě své matky, se kterou sdílí skromný příbytek, nikoho jiného nemá. Egeman žije se svým starým otcem a živí se kradením a následným prodejem kovových součástek. Film tak sleduje dvě dějové linie: naivní Umut snící o romantické lásce a Egemana, který se potají schází se svobodnou matkou Meyerim, jež byla kdysi násilím provdána, ale ze svého manželského vězení uprchla. Její status je však pro Egemanovu rodinu potupou, a proto se jeho příbuzní rozhodnou jednat. Cesty obou hlavních postav se protínají a začíná boj o svobodu, čest, ale i holý život.

ENGLISH

Every hour in Kyrgyzstan, one woman is kidnapped and forced into marriage. The film is a reconstruction of the chilling reality that takes place before the eyes of the local population.

Umut is a cheerful young woman who works as a medical assistant and dreams of becoming a certified nurse. Apart from his mother, with whom he shares a modest abode, he has no one else. Egeman lives with his old father and makes a living by stealing and then selling metal parts. The film thus follows two storylines: naive Umut dreaming of romantic love and Egeman secretly meeting a single mother, Meyeri, who was once forcibly married but escaped from her marital prison. However, her status is a disgrace to Egeman's family, so his relatives decide to take action. The paths of the two main characters cross and the fight for freedom, honor, but also bare life begins.

Fotogalerie

Najděte svoji akci