Úsvit

2DOR15
Režie:Matěj Chlupáček
Hrají:Eliška Křenková, Miloslav König, Milan Ondrík, Marián Mitaš
Premiéra:5. říjen 2023
Délka:117 minut
Žánr:Historický, Drama, Krimi

Lepší svět není pro každého.

Režie: Matěj Chlupáček  •  Hrají: Eliška Křenková, Miloslav König, Milan Ondrík, Marián Mitaš, Luboš Veselý, Martha Issová, Ladislav Hampl

V roce 1937 přichází do podtatranského města Svit ředitel továrny se svou ženou, aby zde po vzoru baťovského Zlína vybudovali moderní průmyslové město. Jejich plány však naruší znepokojující nález mrtvoly v areálu továrny. Jedná se o tělo novorozence s mužskými i ženskými pohlavními orgány. Případ přesahuje možnosti místních četníků, podléhá maximálnímu utajení a na scénu přichází tajná policie. Zdá se však, že jediným člověkem, který chce záhadu opravdu vyřešit a nalézt odpovědi, je těhotná manželka ředitele továrny. Ta při pátrání narazí na nečekané překážky včetně řady předsudků.

Na projektu se podíleli i uznávaní zahraniční tvůrci, jejichž jména podtrhují jeho výjimečnost. Autorem hudby je Simon Goff, držitel Grammy za film Joker a seriál Černobyl, colour grading měla na starosti Natasha Leonnet, která pracovala na oscarovém La La Landu nebo filmu Spider-Man: Paralelní světy. Plakát k filmu vytvořila hollywoodská designérka Desi Moore, která má na kontě například i plakát k seriálu Hra o trůny, k filmům Mad Men, Dámská jízda či Tár.

Trailery

Fotogalerie

Najděte svoji akci